Blogs

Een overzicht van alle blogs. 

Aanhaken of afhaken?

Een van de lessen die ik leerde tijdens mijn opleiding voor Non Duaal Coaching en Therapie gaat over het effect van verschillende soorten fysieke houdingen die je als coach kunt aannemen. Het is gebaseerd op het feit dat wij mensen in het dagelijks leven geneigd zijn om een afkeer of een begeerte te voelen naar iets of iemand. Je zou ook kunnen zeggen dat wij in het leven heen en weer geslingerd worden tussen aantrekken en afstoten.

Lees verder »

Vasthouden aan gewoontes

Vasthouden aan gewoontes is zowel de meest triviale als de meest voorkomende bron van menselijk lijden. Nu lijkt dat zeer vanzelfsprekend als we bijvoorbeeld kijken naar iemand die rookt. Maar het is op veel meer onderdelen van iemands leven van toepassing. We zijn als mensen gehecht aan veel soorten gewoonten.

Lees verder »

Twee soorten faalangst

Je bent een paar jaar geleden afgestudeerd met goede cijfers. Je vrienden en vriendinnen kennen je als iemand die de zaakjes op orde heeft. Je werkt hard, bent precies in je werk. Jij bent degene diegene die laat in de avond nog een rapport afrondt door nog even de puntjes op de i te zetten terwijl anderen voor de televisie zitten of naar het theater gaan. Het vervelende is alleen dat de volgorde van de inhoud nog anders en beter kan en die conclusie kan ook nog wel wat scherper.

Lees verder »